Jom Pergi Cinta Seputih Salju

Photobucket

23 February 2012

URBAN VIBE ONLINE CONTEST – cinta seputih salju(TRIBUTE PENAJA)

Maaf222...terlambat pulak hantar kerja kedua...
Seriusly sangat busy sekarang, houseman tak cukup dan cuti dibekukan...
Makanya, tak dapat cuti hujung minggu ni....sedihnyaaa....
Kalau la betol pintu doraemon tue wujud, nak pinjam...huhu...
dah-dah la tue Liyana...jangan nak mengarut pulak...
macam bebudak plak nak percaya ada pintu doraemon bagai...

Walaupun tak dapat pergi PPM Cinta Seputih Salju,
nak share jugak kat korang2 semua pasal penaja2 contest yang aku sertai ni..
dan korang2 boleh jumpa diaorang ni kat pameran tue nanti...
Sure teruja tengok hasil kerja diaorang for real...

Jom layan.....zasssssssssssss

The main contributor is Arma Couture 
Tunggaknya ialah Arma Abdul Rahman...
Maka, muncullah Arma Abdul Rahman Wedding Couture ni
Apa yang best tentang Arma Couture ialah service yang diberikan...
Pakej lengkap untuk groom & bride to be...
From head to toe then to surrounding...
Kalau nak wedding yang betol2 different dari orang lain 
dan baju special untuk weeding korang, mesti cari Arma...
Kat situ ada disediakan tempahan baju, kasut dan tudung juga...
Korang tentu teruja kalau pergi butik diaorg ni...
Jom zoom butik Arma
see...cantikkan..
Kalau butik pun dah cantik, hasil kerjanya tentu lagi cantik
Korang tak percaya?
Ha, tengok ni...
Bertuah jadi g2b macam dalam gambar 1st tue kn....jeless2....huuuu
Bahgianya jadi seperti diaorang...dapat memperagakan ciptaan Arma
Jelous la jugak...tapi, apakan daya...Ukur baju dibadan sendiri la nampaknya...huhu

Baju pengantin dah ada, so apa lagi yang perlu ada?
Pelamin...of course...tapi, nanti la...
Liyana nak tunjukkan hasil tangan, idea Arma untuk hiasan hantaran dulu...
Last baru pelamin yer...
Jom layannnn
Cantikkan? Fresh flower lagi tau...
Nampak sangat suci....huhu..apa kaitan korang tanya?
Ntah, hanya Liyana kot rasa cam tue...Liyana kan pencinta alam...hehe

Kalau korang nak buat wedding kat dewan...
Pergila cari Arma...design pelamin dewan dia sangat cantik...
Garden wedding dia pun cantik...
Kalau tak percaya, tengok gambar2 bawah ni
Cam dalam citer fairytales kan? 
See...dewan yang biasa2 je. Tapi bila dapat sentuhan ARMA....wallaweyh...meletop
Even simple, mereka berjaya menggubahnya menjadi cantik, gorjes & menawan hati...
Ramai jugak artis2 ternama dah menggunakan khidmat ARMA untuk big day diaorang seperti Mawi, Bienda dan Elyana...nama dah dekat2 dah dengan Elyana tue...apa kata ARMA jadi orang penting untuk Liyana pula nanti...bolehlaaaa...[sambil kelip2 mata budget comel...huhu]

Okey, kalau korang berminat untuk Arma jadikan big day korang a big success dan glamour macam artis2 yang Liyana sebut tue, contact ARMA kat sini
9-G, Jalan PUJ 3/10, Taman Puncak Jalil,
Bandar Putra Permai, 43300 Sri Kembangan, Selangor
03-89449964  (butik)   ||   017-3288893   ||   012-3409685

Susah sangat, boleh tengok2 kat
 Official blog   ||   Facebook   ||   Fotopages


Lagi satu penaja utama yang penting ialah Ari Wedding Couture
AWC ni dah agak lama bertapak dalam bidang kerja2 kawen ni tau...
Biasa la, dulu kecik2, sekarang dah besar la....
Betul la kn...mana ada orang buat syarikat terus besar2...
Orang pun start dari kecik, baby baru jadi besar dewasa...
boleh kawen, jadi pengantin...wheee
AWC antara nama2 besar yang akan meraikan majlis2 berkaitan kawen ni...
Seperti biasa, ada khidmat untuk tempahan pelamin, hantaran dan baju2..


Setelah, berpenat lelah tengok gambar2 pelamin dari berbagai2 sumber, Liyana rasa AWC adalah yang the best untuk buat pelamin dalam dewan...
Meriah tau hiasan pelamin dewan hasik kerja tangan AWC ni...
Harga pulak, bukannya fix...boleh dirunding dan capai kata sepakat...
Begitulah orang yang jujur ikhlas dalam kerja yang dilakukan...
Bukan keuntungan semata yang dicari, namun kepuasan pelanggan & kegembiraan mereka lagi memberi kepuasan dan kebahagiaan....
hehe...berfalsampah plak...tapi, AWC mesti setuju dengan Liyana kan2... :)
Jom tengok pelamin2 AWC...zoooommmm
Menarikkan? Especially the top picture...Unik sangat...so sweet tooo....
3gambar kat sebelah kanan ni pelamin dewan...2 kat kiri kat rumah...
wahh, tak sabar nak kawen ...
Next, jom tengok dekorasi hantaran AWC pulak...
Wahh, terujanya jadi pengantik tue...mesti hepi tengok, pearl2..
Punyai kelainan yang tersendiri...i likeeeee....
Ni lagi ar...English theme...kalau buat garden wedding memang gempak la...
Nampak cam kat negara omputih la...hehe
This one is sweet...so simple....yet, its an eye catching
Idea diaorang ni, canggih2 la...Nak jugak buat cantik...
Banyak sangat pilihan yang ada untuk gubahan hantaran...
Nak tema cam mana pun dah fenin ni...
AWC, boleh la buatkan untuk Liyana...9 hantaran je...huhu


Oh ya, last but not least...bju2 rekaan AWC.....Jom tengok...
Bertuahkan jadi seperti diaorang ni...Harap kebahagiaan mereka berkekalan...
Sape2 yang nak kawen tahun ni dan tak buat tempahan lagi, sila contact AWC
Hubungi no atau YM
017-2230998   ||   cikgu28
tak pun, email ke:
puncak_kasih_collections@yahoo.com


Kalau nak kepuasan maksimum, silalah ke Butik AWC
41A, Jalan 6/3, Pandan Indah
55100 Kuala Lumpur
tapi, jangan lupe buat appointment dulu...
almaklumlah, orang famous, busy memanjang...

Kalau nak tengok lagi hasil kerja diaorang, silalah merajinkan diri tengok kat
Official blog   ||   Facebook   ||   Fotopages


Okey...pelamin sudah..baju sudah...hantaran pun sudah...
So, apa lagi yang penting masa hari perkahwinan/pernikahan?
Dah cukup? Eh, korang lupe ker watak penting yang nak catch moment2 bahagia korang...
Ish2, jangan nak sia2 kan pulak...
Memangla korang takkan lupe hari bahagia korang, tapi nanti...
apa korang nak tunjuk kat anak2 korang kalau tak de gambar...
Great picture speaks out...so, korang tak cerita pun, anak2 korang tau betapa bahagia, meriahnya majlis korang bila tengok gambar...so, jangan lupe jasa photographer yer...

Okey, jom2 berkenalan dengan photographer2 hebat pulak...
1st yang Liyana nak kenalkan ialah
Orang kuat GI ni namanya Idzwan Junaidi...graduate MMU...
eh, sama cam adik Liyana la...tapi dia baru nak grad tahun ni...
Memang famous and boleh dipercayai la...
Tengok gambar2 AWC dan ARMA pun dah tau...
Bukan pelamin2 je meletop, pengantin2 pun jatuh hati tengok gmbar GI.
Jom layan tengok....
Bahagia kan tengok mereka...cepat2 la masa berlalu...aku mau kawen juugak...
Tengok2, terselah keayuan dan kejelitaan seri pengantin mereka...
nampak real dan tak kaku....gambar kecik plak contoh2 cincin...jom kawen jom....
Ini pulak contoh gambar outdoor dari GI...
Banyak lagi hasil karya Idzwan Junaidi/GI ni...
tapi, tak mampu la nak upload semua.
Kalau korang tak puas hati lagi nak tilik hasil kerja GI, sila la jenguk

GI boleh dihubungi dengan mudah melalui FB atau email
giphotoshoot@gmail.com

Dan kalau nak tengok karya GI dengan mata kepala sendiri, 
boleh datang ke PPM esok atau ke office G1 di
9-1 , Jalan PUJ 3/10, Taman Puncak Jalil, 
Bandar Putra Permai,Seri Kembangan, Malaysia


Okey, another contributor to this contest is Photolicious
Uniknya Photolicious ni ialah semua perempuan...
Big boss pun perempuan iaitu Siti Kamaliah a.k.a K. Kay
Karya2 mereka sangat cantik dan menyentuh hati kaum2 hawa ni...
Biasa la, wanita lebih memahami wanita kan...
So, tak hairan la mereka dapat shoot photo2 merakamkan aksi2 yang lembut, penuh kasih sayang antara pasangan....
Tak percaya? Sila tengok ni
Ceria, harmoni & bahagia je semua yang dalam gambar ni...kenangan terindah :)
Idea2 Photolicious pun unik dan tak kurang hebatnya...
Meh nak tunjuk kat korang

See, itu baru gambar cincin je...
Dah macam2 gaya dah diaorang amik...
Tampak sangat menyerlahkan kepentingan cincin kawen
Tambah naik serinya even cincin tue simple sesangat macam gambar last tue...
Wahhh, bagus betol art work Photolicious ni....
Tertawan dah hati Liyana nak korang jadi photographer untuk big day Liyana bulan 6 nanti...tapi, apakan daya, fulus...mana mau dicari...huk3

Eh lupe pula nak bagitau...
Photolicious ada white room studio tau...
Liyana dah tengok dah gambar2 yang diambil kat white room studio diaorang
Memang happening & colourful je semua
Tengok logo photolicious pun, dah ceria dan penuh colourful
So, gambar2 diaorang ambil ni pun, penuh warna-warni dengan aksesori yang menarik

Dah puas hari belom tengok hasil karya Photolicious?
Ehhhh..nak lagi ke?
Korang tengok la sendiri yer....Jenguk

Nak walk-in ke pejabat diaorang pun boleh kat
No 22-1A, Jalan Pandan 3/10
Pandan Jaya, 55100 Kuala Lumour

Nak tempah, boleh hubungi diaorang kat email
thephotolicious@gmail.com

Nak tail diaorang pun boleh...follow twitter photolicious


Eh, dah last penaja ker....
Last2 pun bukan yang paling koman atai cikai tau
Diaorang ni hebat dalam bidang tersendiri...videography
Siapa??? Acu try teka sape?
Meh la Liyana bagitau...tunggu korang lambat sangat...
videographer yang terpilih adalahhhhh


Hebat tak hebat Avicenna studio ni...
Diaorang pernah diberi kepercayaan untuk jadi cinematographer untuk perkahwinan angkasawan negara...
siapa lagi kalau bukan Dato Dr Sheikh Muszaphar...
Dalam banyak2 videographer yang ada kat KL tue, Avicenna studio terpilih...
Memang mantap la...


Hasil kerja diaorang memang hebat...
Jom layan Dato Dr Sheikh Muszaphar punye

Dato Dr Sheikh Muszaphar & Datin Dr Halina Wedding Reception from Avicenna Studio on Vimeo.

Untuk PPM ni Avicenna studio jadi official videographer tau...
Tapi jangan ingat diaorang buat video jer...
Diaorang pun boleh jadi photographer big day korang tau...
Jom tengok sikit hasil marvellous Avicenna studio




Hebatkan?
Tak rugi tau kalau pilih Avicenna studio...
Nak tengok2 lagi...sila2 la rajinkan diri tengok
Official page   ||   Facebook   


Kalau dah bulat hati nak Avicenna...hubungi
0389262284 atau enquiry@avicennastudio.com

Takpun, jalan2 la ke tempat bertapa diaorang kat
1-33, Jalan 8/35, Seksyen 8, Seri Bangi
Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor


Akhirnya, siap jugak taip task kedua ni...
Seronok cuci mata untuk task yang ni...
Tapi, tengok gambar tak sama macam eye to eye...
Nak pergi PPM Cinta Seputih Salju....
Angin, bawalah daku pergi ke sana...
><


Berkabung pulak sebab tak dapat pergi PPM Cinta Seputih Salju dan lebih teruk lagi, esok kerja....huuuu
Nanti korang share ye apa yang korang dah dapat kat PPM tue...
Liyana nak pergi tengok PPM facebook...
Nak intai2 persiapan PPM Cinta Seputih Salju...
tataaaaa...

0 comments:

Post a Comment